Szúnyogháló kefe

A szúnyogháló ajtóhoz és a rolós (lehúzható) szúnyoghálóhoz is alkalmaznak a gyártók különböző méretű keféket.

Az itt használt kefék is több funkciót töltenek be:

  • a kefe egyrészt megvédi az otthonunkat attól, hogy a szúnyogháló szélei mentén a rovarok bejuthassanak ,
  • másrészt a rolós hálót támogatja, hogy a lefutósínben a megfelelő pozícióban maradjon, ne tudjon kifordulni, még külső behatás ellenére sem.
  • a szúnyogháló ajtónál a kefézés szintén azt a célt szolgálja, hogy a rovarok ne találhassanak bejárási rést.
  • illetve még van egy olyan szerepe is, hogy védi az ajtót, tehát az esetleges ajtócsapkodásoknál eltartja a profilt, így nem sérül, karcolódik meg a keret.

A kefékre itt is igaz, hogy mindig pontosan határozzuk meg, hogy milyen típusú, és milyen méretű profilba fogjuk illeszteni, és ennek megfelelően válasszuk ki a talp szélességet. Hiszen a nem megfelelő méretű kefe könnyen kifordulhat a profil nútjából, vagy bele sem húzható.

A szúnyogháló készítésnél is a szürke első osztályú kefe terjedt el hazánkban. Így a kefe és a háló színe teljesen harmóniában vannak egymással.

Minőség:

A kefeszálak minősítésénél elengedhetetlen, hogy az úgynevezett szőr egységesen és dúsan, milliméter pontosan illeszkedjen a talpazat középső részéhez. Ezt a minőségű végeredményt nagyon speciális egyedi gépekkel, különleges ragasztási és keményített szilikon talpra szövési technikával éri el a gyártó. Így a szúnyoghálókhoz alkalmazott kefék minőségüknél fogva hosszú élettartamúak, valamit kifejezetten magas hő és UV álló mutatókkal rendelkeznek.